Verslag van de Gemeenteavond


De dienst op biddag 11 maart om 19.00 in Hansweert werd geleid door
ds. A.C. den Hollander uit Oostkapelle met als thema het gebed.
Daarna was er de traditionele gemeenteavond.
Ruim 40 gemeenteleden en kerkenraad kwamen bij elkaar in de consistorie.
Het paste maar net! Zij die niet aanwezig waren hebben wat gemist.

 

Allerlei zaken die onze gemeente betreffen werden besproken. Er werd bekend gemaakt wie er in de beroepingscommissie zitten. De financiën kwamen aan de orde alsmede het onderhouden van onze beide kerkgebouwen. De vraag naar het beleid van de kerkrentmeesters met het oog op het wel of niet aanhouden van de twee kerken werd beantwoord. Verder werden plannen omtrent het houden van culturele activiteiten in beide kerken onthuld. De diaconie stipte de stille hulp die iedere maand plaatsvindt aan. Er was ook een oproep voor vrijwilligers om mee te gaan denken en werken in de gemeente.

Verschillende werkgroepen deden verslag van hun activiteiten. Zo vertelde de Ilsenburggroep hoe het 25-jarig jubileum van dit contact gevierd gaat worden.

 

Na de pauze werd de nieuwe website geďntroduceerd, die vanaf deze avond ‘operationeel’ is. Met verve vertelde gemeentelid en webmaster Jaap Janse welke prachtige mogelijkheden dit nieuwe communicatiemiddel biedt. Op een scherm konden we zien wat hij tot op heden op de website heeft gezet. Terecht werd opgemerkt dat hierin een kleine(re) gemeente toch groot kan zijn.  

De avond werd afgesloten met het kijken naar een film en foto´s, gemaakt ter ere van de 85e verjaardag van Janna Lindenberg: De tuin van de kerk in Schore werd als een kleine Keukenhof in beeld gebracht.

Ds. Zijlstra, onze consulent, eindigde deze mooie avond met dankgebed.

 


Deze pagina is het laatst gewijzigd op 17 maart 2009