Het bovenstaand koor is bij u vast niet zo bekend als de cantorij die in de kerk van Hansweert zingt, maar het Christelijk Zangkoor Schore is ook nog steeds actief en zingt 1x in de maand in de consistorie van de kerk in Schore.

'Ja, we bestaan al vanaf 1953' vertelt mevr. Janna Joosse, één van de 5 nog overgebleven leden van het koor. 'We hadden bij aanvang zo’n 20 vrouwelijke leden en het heette toen ‘Het Dameskoor’ en is opgericht door ds. Mooij. Later toen er ook mannen bij kwamen is de naam veranderd in Christelijk Zangkoor Schore.
We hebben niet alleen hier in de kerk gezongen maar ook nog op andere dorpen zoals in Krabbendijke en in het bejaardentehuis Cederhof in Kapelle, zelfs in Kortgene zijn we geweest'.Het gebrek aan jonge mensen speelt het koor parten. 'Er zijn er wel geweest hoor', vertelt één van de leden. 'Zelfs uit Kapelle hebben we een paar leden gehad, maar op een gegeven moment ging het zingen niet zo best en na een tijdje zijn ze er weer af gegaan. Wel jammer want tot aan een jaar of twee terug hadden we nog een behoorlijke groep.
Aansluiting met de cantorij in Hansweert is nooit wat geworden. We hadden altijd al ons eigen koor en hebben het zo willen houden.
Wel hebben we vaak met de cantorij meegezongen. Laatst nog bij het afscheid van ds. Van der Vlugt. We zaten er toen gewoon tussenin en zongen mee onder leiding van Janny Dieleman'.

 

Het langst lid is mevr. Maatje de Vrieze al vanaf de oprichting in 1953, dus dat is al 56 jaar.
'Ik ben ongeveer vier jaar later lid geworden' vertelt mevr. Joosse, 'ook de andere leden zijn daarna tot het zangkoor toegetreden'.
De uit Oost-Souburg afkomstige dirigente mevr. Truus Wright, die tevens het orgel tijdens de maandelijkse oefeningen bespeelt, is nu al weer zo’n 15 jaar actief.'Het zou heel erg jammer zijn als we moeten stoppen' aldus de dirigente, 'maar als er geen nieuwe leden bijkomen zal dit jaar misschien wel het laatste zijn.
Een oproep voor nieuwe leden heeft al vaak in het Schoorse krantje gestaan, bovendien zijn we altijd actief geweest op de Schoorse Dag met soms wel twee kramen, daar kan het dus niet aan liggen. Als de situatie niet verandert zullen we dit jaar voor het eerst verstek moeten laten gaan'.

'Maar als het aan ons ligt zingen we er voorlopig nog lustig op los' !


Wie belangstelling heeft en graag wil zingen kan op de eerste woendag van de maand tussen 19.30-21.30 uur terecht in de consistorie van de kerk in Schore.

                                                          Jaap Janse
 

 


Deze pagina is het laatst gewijzigd op 6 juni 2009