Zaterdag 15 september 2012 was het weer de jaarlijkse Schoorse Herfstmarkt, georganiseerd door de stichting Schoorse Herfstmarkt.
Prima weer was het om een kijkje te nemen in de leuk ingerichte kraampjes en eens de kerk binnen te lopen waar door pastor Wiel Hacking een fototentoonstelling was ingericht.

De tentoonstelling 'Het gefluister van een zachte bries' waarin Wiel Hacking oog toont voor de kwetsbare mens was aan alle wanden van de kerk te zien.
De vele foto's voorzien van een kleine toelichting zijn gemaakt in verschillende dagbestedingsprojecten voor mensen met verstandelijke beperkingen. Op de foto's is ieder persoon afzonderlijk afgebeeld, volgens Wiel heeft dat zo zijn redenen, door het een-op-een contact vindt een ontmoeting plaats in een sfeer van vertrouwen.

Toen er vanuit de kerken in 2004 een bedrijfsbezoek werd gebracht aan het Werkvoorzieningsschap in Roosendaal trof me de trots en het enthousiasme waarmee de mensen het relatief eenvoudige werk doen, ondanks de kwetsbare positie waarin ze verkeren.
Hun vertrouwen heeft het mogelijk gemaakt dat ik hen kon vastleggen op de gevoelige plaat, waarvan hier het resultaat te zien was.


Om even tot rust te komen kon men in de kerkbanken plaatsnemen en een kopje koffie, thee, of frisdrank nuttigen.
Bovendien kon er een bod gedaan worden op paaskaarsen van vorige jaren en werden er ansichtkaarten ten behoeve van het onderhoud van het orgel verkocht.
In de Tuin der Verzoening gaf Wim Verbeem alle  informatie voor ieder die er naar wilde luisteren.
 


Op de foto's:

Rechts: ziet u de foto's van Wiel Hacking aan de wand hangen.
Daaronder: de paaskaarsen waarop geboden kon worden.
Daarboven: twee foto's van de tentoonstelling
in detail.Hieronder ziet u een foto-impressie van de
drukte en de gezelligheid van de Schoorse Herfstmarkt 2012.

 
 

 

 

 

 

 

 

   

 

   
 
     
 
     
 
     
 

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 15 september 2012