Zondag 6 mei 2012 is in de dienst van Gelofte van Geheimhouding Riet Veerman uit Hansweert bevestigd en daarmee toegetreden tot de Pastoraatgroep.
De dienst werd gehouden in de Schoorse kerk en geleid door ds. Marijke Helderman-Janse de Jonge.

In de kolom hiernaast kunt u kennismaken met Riet en lezen wat haar taak binnen de Pastoraatgroep is.


Op bovenstaande foto heette Rinus Joosse (links) iedereen welkom.
De 'Schoorse dorpsdichter' Romy Leendertse (rechts) droeg een gedicht voor dat ze gemaakt had voor school in het kader van de 4 en 5 mei wedstrijd. Zij heeft er de tweede prijs voor gekregen.


Hierboven ziet u Ines Maseka een gebed voorlezen dat de kinderen in de nevendienst hebben gemaakt.
Angela Jansen die het gedicht vasthoudt heeft het daarna aan Riet Veerman gegeven. Ook kreeg ze als geschenk van alle kinderen een tulp aangereikt.

 

Hierboven de kinderen voordat ze naar hun eigen dienst gaan.
Het inzetje op de foto hieronder is het gebed. Om het gebed te kunnen lezen kunt u met een klik van de muisnkop het plaatje vergroten.

 

 
 

Riet Veerman

Vandaag is Riet Veerman bevestigd in de dienst van Gelofte van Geheimhouding en inmiddels toegetreden tot de Pastoraatgroep.
De taak van Riet binnen de Pastoraatgroep is om de nieuw ingekomenen in Hansweert namens de kerk d.m.v. een bezoekje welkom te heten, vergezeld gaand van een bloemetje en de Gemeentegids.

Een jaar of drie geleden ben ik in Hansweert komen wonen. In 2011 heb ik een relatie gekregen met Jan van Iwaarden uit Scharendijke. Jan heeft nu nog een huis in Scharendijke, maar als dat verkocht is zal hij bij mij komen wonen.

Allereerst een korte kennismaking:
Riet Veerman (72 jaar) is geboren in Leiden, heeft tot haar 27ste daar gewoond. Vervolgens kwam ze met haar man via familie, die in het Schouwse Serooskerke woonde terecht in Elkerzee, een gehucht vlak voor het dorp Scharendijke.
Het was wel een hele overgang hoor, van Leiden naar het 18 huizen tellende Elkerzee. Later zijn we naar Scharendijke verhuisd en met de geboorte van onze zoon en dochter kwam ik al gauw in aanraking met school, en kreeg ik zitting in het schoolbestuur, maar van stad naar dorp is toch behoorlijk wennen.
Nadat we in Scharendijke kwamen te wonen is er een werkplaats achter ons huis gezet waar ik verf- en handenarbeidartikelen ben gaan verkopen. Mijn man had een schildersbedrijf en ik wilde ook wat doen, maar wel thuis zijn als de kinderen van school kwamen.
In 1986 heb ik mijn drogisterijdiploma behaald. In 1988 ben ik in de dorpskern van Scharendijke een pand betrokken waarin ik zowel drogisterijartikelen als verf ben gaan verkopen. Dat heb ik zo'n 20 jaar met plezier gedaan.
Nadat mijn man in 2006 plotseling was overleden ben ik nog 2 jaar doorgegaan. In augustus 2006 is mijn zoon naar Zwitserland verhuisd en daar ook gaan werken. Mijn dochter woonde toen al negen jaar in Hansweert en zei, waarom kom je niet hier wonen. Na contact te hebben gezocht met R & B Wonen ben ik in maart 2009 in de IJssellaan komen wonen.

Wat mijn kerkelijke betrokkenheid betreft: ik heb in Leiden belijdenis gedaan bij ds. Toornvliet, de studentendominee aldaar, die ook Radio Bloemendaal deed. Ook heb ik in Leiden nog de zondagsschool gedaan.
Later in Elkerzee heb ik voor de kerk beroepingswerk gedaan en in de jeugdclubleiding van de kerk gezeten.

Nadat ik de gelofte van geheimhouding heb gedaan ga ik twee nieuwe adressen, die ik van de dominee heb gekregen, bezoeken.
Om mijn persoonlijk geloof onder woorden te brengen vind ik niet eenvoudig. Als ik diep nadenk dan voel ik wel eens een onzekerheid van: wie heeft nou het ware geloof, hebben wij gelijk, of hebben andere religies het bij het rechte eind?
Toch zou ik niet zonder de kerk kunnen, we moeten natuurlijk een hoop zelf doen, maar ik geloof wel dat er ergens voor je gezorgd wordt en dat die Hand van God er is.                                                                 J.J.

gebed


Deze pagina is het laatst gewijzigd op 6 mei 2012