Op de foto hierboven:
Op de tafel ziet u de prachtige Paassymboliek staan, gemaakt door Francien in 't Anker, waar   het hout van de druiventak te zien is, die verwijst naar het kruis.
De 3 Calas kelken symboliseren de open deur naar het graf en het wit is de bloem van de overwinning. De drie eenheden staan voor de drie dagen voorafgaand aan Pasen, waarvan de liturgieën, (rechts op de foto) getuigen.
Na de diensten van Witte Donderdag en Goede Vrijdag draagt Leni Lepoeter (links op de foto) het 'Schitterend Licht' binnen op Paaszondag 8 april 2012.

Voorafgaand aan de dienst in Schore was er het Paasontbijt in de consistorie van de kerk in Hansweert. Er hadden zich velen opgegeven bij de diakonie en zij konden zich vanaf 08.30 uur tegoed doen aan de heerlijke spijzen en dranken die bij binnenkomst klaarstonden.
Vanwege de grote drukte kon de dobbelsteen, waar het gebed op stond maar moeilijk rollen, maar met wat moeite kon het toch door één van de jongste deelnemers gelezen worden.

Op de foto's hiernaast en hieronder krijgt u een impressie van de vele deelnemers aan het Paasontbijt.
 
 

Na het ontbijt gingen de kinderen paaseieren zoeken in de Schoorse kerktuin. De vele verstopte eieren werden snel gevonden waarna ze weer door Marleen Verbeem werden verzameld.
 
 

 
 
 
 
De Paasdienst die als thema had 'Schitterend licht van Pasen' werd geleid door ds. Marijke Helderman-Janse de Jonge. Verder werkten mee de cantorij en op het orgel zoals gebruikelijk Karin Nieuwenhuyzen met op trompet Frans de Visser (zie foto onderin rechts).

Jeanne-Marie Helderman (foto onder links) las het gedicht Lichtverhaal van Huub Oosterhuis voor.

De kinderen van de nevendienst hadden hun project: het Paasfacet van de verlichte achthoek op het draaiplateau afgesloten, waarna hun creatieve inbreng aan de kerkenraad werd overhandigd (foto links).

Na afloop van de dienst kregen alle bezoekers bij de uitgang door de kinderen nog een paaslelie of tulp uitgereikt.
 
 
 

 
 

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 8 april 2012