Zaterdag 9 mei jl. heeft de PKN Activiteitengroep Hansweert onder grote belangstelling een Open Middag gehouden in de Protestantse kerk te Hansweert.

Om 13.30 uur werd de middag officieel geopend door Bruin Feijen van de Kerkenraad. Hij was heel enthousiast over het initiatief om de kerk ook buitenom de zondagsdiensten voor andere activiteiten te gebruiken. 
Door het plaatsen van de borden Welkom was de middag officieel
geopend. Vr de kerk was schilderes Ana Paula Rajado ons kerkje aan het schilderen. Het is een prachtige 
aquarel geworden, die zij aan het eind van de middag aanbood aan de PAHA. Binnen de kerkmuren waren schilderijen en aquarellen te bewonderen van haar en Manja Poley. 

Cor de Groot exposeerde zijn collectie keramiek en vertelde over de diepere betekenis van zijn werken. Leden van de activiteitengroep hadden prachtige kadootjes en gedichten voor Moederdag gemaakt en er waren mooie bloemstukken en een informatieve
boekentafel over het thema Moeder en Kind.
Voor informatie over de Tuin der Verzoening in Schore kon men bij Wim Verbeem terecht. Dit alles werd muzikaal ondersteund door Johan Erkelens, die mooie muziekstukken op het orgel ten gehore bracht.

 


De bezoekers maakten onder een gemoedelijke sfeer dankbaar gebruik van het aanbod van koffie of thee met cake of gebak. De activiteitengroep was zr verheugd dat  spontaan 3 nieuwe vrijwilligers zich aanboden om mee te helpen bij de volgende activiteiten.

Onze pers fotograaf Jaap Janse heeft een fotosessie gemaakt, die hier te vinden is.

Al met al een zr leuke en geslaagde open middag, waarbij de Protestantse kerk van Hansweert centraal
stond.                                           
                                                  Peter van Nuenen

     

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 10 mei 2009