De schietgebedjes van pastor Wiel Hacking hadden hun uitwerking voor een zonnige zondag niet gemist, wat was het een mooie dag. Betere omstandigheden konden de organisatoren van de oecumenische openluchtdienst zich niet wensen. De speciale dienst was voorbereid door de voorgangers en leden van de Protestantse gemeente Hansweert-Schore, de Katholieke kerk O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen Hansweert en de Evangelische Gemeenschap RafaŽl Goes.

Zo rond half tien kwamen de eerste bezoekers al, met stoeltjes gewapend, zonnebril op sommigen met parasol uitgerust bij het  'Jeugdhonk Answest' het grasveld op.
Om 10.00 uur opende Cobi Coppoolse de openluchtviering door iedereen hartelijk welkom te heten, tevens deelde ze mede dat er medewerking zal worden verleend door twee solisten.

 

 
Na het Kyriegebed en vervolgens het Glorialied waren de kinderen aan de beurt met hun Loofhuttenproject.
Ds. Marijke Helderman legde uit dat dit gezien kan worden als een Bijbels spel, takken ophalen, verzamelen en een hut bouwen. Een feest is het, loofhutten bouwen, een vorm van elkaar opnieuw vinden, opnieuw dat feest willen beleven.
De 3 jeugdgroepen gingen vervolgens het project uitvoeren door achter het Jeugdhonk de handen uit de mouwen te steken voor het op hun manier bouwen van een loofhut.


Op de foto's onder (links) is pastor Wiel Hacking te zien, die bezig is met de overdenking en daarnaast ziet u lector Kees Fonteine, die ook nog enkele liederen zong, zichzelf begeleidend op zijn gitaar.

Foto daaronder ds. Marijke Helderman die de liturgie voor haar rekening nam.
 
 
Nadat de kinderen terug kwamen van hun loofhuttenproject was pastor Wiel heel nieuwsgierig geworden of het allemaal gelukt was.
Enthousiast vertelden de kinderen over hun werk en de bedoeling ervan, wat soms voor grote hilariteit zorgde.


 Foto onder:
Clement Ugilipuhwe die het Afrikaans lied 'Arc en Ciel' (regenboog, als symbool van Jezus) ten gehore bracht. Waarbij de gemeente het refrein in het Frans mee zong.
De begeleiding op piano deed Karin Nieuwenhuijze. Hier op de foto geflankeerd door Janny Dieleman tijdens het muzikale quatremains intermezzo.

 
 
Foto boven: Tijdens het zingen van het slotlied
 
Foto onder: Gezellig napraten onder het genot van koffie, thee of een frisdrankje

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 19 augustus 2012