Zondag 2 september 2012, na de kerkdienst in Hansweert werden we als gemeente uitgenodigd bij het fruitteeltbedrijf van de familie Karelse aan de Frisoweg 26 te Schore.
Vele gemeenteleden hadden aan de uitnodiging gehoor gegeven en nadat we gezellig met een kopje koffie in het zonnetje plaats hadden genomen begon Wim Karelse op boeiende wijze over zijn bedrijf te praten.

'We zijn nu zo'n 20 jaar bezig' startte Wim zijn verhaal, 'het perceel is zo'n 11 ha groot. We telen alleen peren, 80 procent Conference, de rest beetje Doyenne du Comice, wat Clapps en stoofperen.
Aan het spuiten van de bomen worden hoge eisen gesteld tegenwoordig, middeltje voor dit, milieuregeltje voor dat, de consument wil goede producten dus daar spelen we op in.
Ook het weer heeft zo zijn invloed, de ene keer is het te droog, de andere keer te nat en dan de vorst die bijvoorbeeld de afgelopen winter nogal wat schade heeft aangericht. Er zijn delen in het land waar hele bomen zijn bevroren, gelukkig hier in het zuidwesten niet, wij zijn er nogal goed van af gekomen'.

 

Foto boven: Mevr. Karelse, moeder van Wim, genietend van haar kopje koffie
 

 

 

 

Op de brede foto hierboven laat zoon Luc de oogstmachine nog enkele peren verwerken met toelichting daarover van zijn vader.

Op de foto hierboven poseren Wim en Carolien Karelse tussen de Conference.

Foto daarnaast bedankt Joke van den Ende namens de kerkenraad Carolien en Wim voor de interessante rondleiding over zijn bedrijf.
Dat de peren niet alleen door mensen lekker gevonden worden, bewijst de foto hiernaast wel.
 

 

   

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 2 september 2012