Elke zondagmorgen, behalve in de grote vakantie, is er Kindernevendienst voor de leeftijdsgroep van 4 t/m 12 jaar.
In de maanden november tot de zondag na Pasen om 10.00, de andere zondagen 9.30.
Het duurt ongeveer een uur.

Hoe gaat het toe in de Kindernevendienst? De kinderen gaan tegelijk met de grote mensen de kerk in. Na een gezamenlijk begin gaan ze naar het lokaal naast de kerk (de consistorie) voor hun eigen dienst, de Kindernevendienst. Daar horen ze een Bijbelverhaal, maken ze een leuke verwerking enz. Daarna gaan ze weer de kerk in en maken ze samen met de grote mensen de afsluiting van de dienst mee. Op dit moment komen er gemiddeld 6 kinderen naar de Kindernevendienst.
  

 

Hoe klein het groepje ook is, het is naar ons idee heel belangrijk dat alle kinderen op hun eigen niveau horen over de Bijbel.
We vinden het leuk om kinderen over het christelijk geloof te vertellen en ze dingen te leren door een verhaal of lied. Zelf leren we hier ook nog van. Ieder individu telt, denk maar aan het verhaal van de Goede Herder en dat ene verloren schaapje.Wij willen bereiken dat de kinderen de verhalen uit de Bijbel kunnen vertalen naar hun eigen leven, zodat ze een persoonlijk geloofsleven opbouwen dat niet alleen op zondag actief is. Regelmatig is Rine Bout aanwezig bij de vergaderingen, wat wij erg op prijs stellen. Ze geeft ons tips en adviezen.  

Wij van de leiding (Annette Leendertse, MariŽt in ít Anker en Henk Meerman) hopen dat nog meer kinderen zullen komen om te horen van de liefde van Jezus.

 


Deze pagina is het laatst gewijzigd op 13 november 2014