De Kerstnachtdienst van 2012 werd dit jaar op maandag 24 december gehouden in de Hansweertse kerk aan de Dijkstraat. Het interieur van de kerk met een prachtig aangeklede kerstboom zag er heel gezellig uit.
De dienst die als thema mee kreeg ‘Stralende Morgenster’ werd geleid door ds. Marijke Helderman-Janse de Jonge met zoals gebruikelijk orgelspel van Karin Nieuwenhuijzen.

De Cantorij o.l.v. Janny Dieleman was uiteraard ook weer van de partij en had een lied ingestudeerd uit het nieuwe boek wat heel mooi klonk.
Voor extra muzikale inbreng was de 16 jarige fluitiste Eva Blom gevraagd enkele nummers op haar dwarsfluit te spelen.
Eva, woonachtig in Goes, zit op het Ostrea lyceum in 5 VWO en speelt nu al 7 jaar dwarsfluit. 'Ik vind muziek maken én luisteren één van de mooiste dingen die bestaan.
Ik ben dit gaan doen omdat mijn moeder ook dwarsfluit speelt en dat vind ik altijd heel mooi klinken zodat ik het ook graag zelf wil kunnen', aldus Eva.

Henk Mallekote had een mooie lichtbeeldpresentatie gemaakt en deze tijdens de dienst gepresenteerd. De titel 'Een kleine reis, ontroerd door de kracht van het licht' is heel toepasselijk voor deze tijd van het jaar.
Corrie Janse was de lector en Leni Lepoeter gaf toelichting bij de collectes.

Al met al een heel geslaagde Kerstnachtdienst die door veel mensen bezocht is.
 

 
 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 24 december 2012