Traditioneel in de laatste week van augustus en dit jaar dus op zondag 26 augustus 2012, werd de afsluitende viering met onze Duitse broeders en zusters uit Ilsenburg gehouden. Het thema dit jaar was 'Stilte'.
Vanaf donderdag al waren de bezoekers uit Duitsland bij leden van de Ilsenburggroep onder gebracht. Vrijdag was de voltallige groep nog in 's-Heer Arendskerke geweest om aldaar in een meditatief ingerichte tent stilte te betrachten.

Cobi Coppoolse heette ieder hartelijk welkom in de Schoorse kerk en verzekerde ons dat het een geweldige dienst zou worden.

Ko de Visser, lid van de Ilsenburggroep had het in zijn begroeting over de nu al 28 jaar dat de uitwisselingsbezoeken met onze zustergemeente in Ilsenburg plaatsvinden. Met het toenemen van de jaren lijkt het wel of het steeds belangrijker wordt om die jaren te tellen en om samen een gedeeld verleden te hebben. Af en toe hebben we gespeurd naar sporen van de eeuwigheid, memoreerde Ko.
Daarna stak ds. Peter Müller
het licht van de Regenboogkaars aan.
De beelden die daarna
op het scherm werden vertoond waren persoonlijke herinneringen, die allen te maken hadden met 'Stilte'.
Hans Meijer, die samen met ds. Marijke Helderman de dienst leidde, vergezelde de beelden van een uitleg.

Het thema van het spel was: 'De levensfasen van mensen'. Van jong, naar volwassenheid en vervolgens naar ouderdom. Iedere fase heeft zo zijn eigen kern, zijn kracht, zijn schoonheid en zijn diepgang, aldus Hans Meijer.

 

 
 
     
 
     
 
     
 
     
   
         

 
     

 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 26 augustus 2012