Gemeenschappelijke dienst
Hansweert/Schore-Gemeinde Ilsenburg

In de dienst van zondag 29 augustus 2010 heeft in de Hervormde kerk te Hansweert het jaarlijkse uitwisselingsbezoek met onze zustergemeente uit Ilsenburg plaatsgevonden. Het bezoek van onze Duitse broeders en zusters is al bijna traditioneel in de laatste week van augustus gepland.
Vanaf donderdagmiddag tot zondagmiddag waren de Ilsenburgers op bezoek.
Dit jaar is gekozen voor het thema´Water´. Toepasselijker kon het eigenlijk niet, want in de afgelopen dagen was er (regen)water in overvloed.
Het programma voor deze dagen was op dit thema afgestemd, maar door het onzekere weer waren enkele programma-onderdelen vervangen. Zo was het bezoek aan Colijnsplaat met een vaartocht op de Oosterschelde gewijzigd in een bezoek aan ‘Amos’, in Hansweert.
 

Op de foto hiernaast opent Bruin Feijen de kerkdienst. Hij kondigt aan zich heel graag te willen laten verrassen door wat we vanmorgen allemaal te zien en te horen zullen krijgen.

 
     

Cobi Coppoolse, lid van de Ilsenburggroep ging nog in op de activiteiten die door de groep zijn gedaan. Vrijdagmorgen was de gehele groep, zoals al vermeld bij Amos geweest.
Het idee werd geopperd om het 'water' eens creatief op een doek te zetten.
Waar denk je aan bij water, vroeg Cobi zich af, gevoelens van angst...., van vrijheid? De prima locatie op de winderige plek in Hansweert gaf  veel inspiratie.
Onderaan deze pagina kunt u een aantal van de gemaakte 'kunstwerken' bewonderen.

 
     
   
         
   


Na de introductie met het Kyrie en Gloria werd een choreografie uitgevoerd van De storm op het meer.
Met als thema: 'De mens en het water, het water en de mens'.

 

 
     

Hans Meijer deed de overdenking.              

  Het dankwoord kwam van ds. Peter Müller.
     
 
     

Ds. Marijke Helderman-Janse de Jonge toonde zich zeer ingenomen met het kado dat de gemeente heeft gekregen van de Duitse gasten.

  Ook de cantorij was van de partij, zij het zonder vaste dirigente Janny Dieleman.
Het orgel werd tijdens deze dienst bespeeld door Ko de Visser, geassisteerd op trompet door één van de gasten uit Ilsenburg.
     
     
Het slotlied 'Komm Herr, segne uns' werd in een grote kring gezongen en betekende tevens het einde van een mooie dienst.
 

'Kunstwerken' met als uitgangspunt Water.


Deze pagina is het laatst gewijzigd op 29 augustus 2010