Na de Biddagdienst van woensdag 11 maart 2015 is de jaarlijkse Gemeenteavond gehouden. De consistorie van de Hansweertse kerk was ditmaal aan de beurt om de talrijke gemeenteleden te herbergen.
De nieuwe voorzitter van de kerkenraad, Rinus Joosse opende de avond met gebed. Nadat de koffie/thee was ingeschonken werden de hoofdonderwerpen, het kerkbeheer en de Mobiliteitspool besproken.

Wat betreft de verkoop van de kerken zijn we in zee gegaan met het bureau MIVO, vertelde Rinus Joosse. Dit buro onderzoekt de mogelijkheden om één van onze kerkgebouwen verkoopbaar te maken of om er een andere bestemming aan te geven. We krijgen hiervoor subsidie zodat het ons niets kost.  
Tot nu toe zijn er geen nieuwe ontwikkelingen te melden.

Leni Lepoeter vertelde namens de diaconie nog over de te voeren actie om Paasgroeten te versturen naar mensen in de gevangenis.

Cobi Coppoolse had de advertentie bij zich die afgelopen zaterdag in dagblad Trouw heeft gestaan om beginnende predikanten aan te sporen naar Zeeland te komen (zie hiernaast).
Over de Mobiliteitspool was er tot op heden geen nieuws.

Na de pauze kreeg docente Tina de Jager-Kerkhof het woord om te vertellen over haar werk op de openbare basisscholen.
Zij geeft godsdienst vormend onderwijs op 6 basisscholen in de regio, t.w. Hansweert, Schore, Goes, Wolphaartsdijk, Wilhelminadorp en Heinkenszand.
Heel enthousiast vertelde ze over de omgang met de kinderen en over de vragen die zij soms stellen, zoals: Wie ben ik? Hoe ga ik met anderen om? Bestaat er een God? Waar ga je heen als je dood gaat?
Als dank voor haar bijdrage aan deze Gemeenteavond kreeg Tina de Jager een bos bloemen en een enveloppe van voorzitter Rinus Joosse, die vervolgens de avond afsloot met gebed.
  

 


 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 12 maart 2015