Verslag Gemeenteavond 9 maart 2011Aansluitend aan de kerkdienst op biddag waarin onze eigen predikant, ds. Marijke Helderman, voor het eerst na haar operatie weer voor kon gaan, is het al jarenlang een goede traditie een gemeenteavond te houden. Dit keer waren er ruim dertig leden aanwezig. Iedereen werd verwelkomd met koffie/thee en een heerlijk gebakje met daarop de kerk van Hansweert en het getal 100.

Daarna was er gelegenheid voor de diverse colleges en werkgroepen om hun zegje te doen. Er werd onder meer gesproken over diaconale hulp en de toekomst van onze beide kerkgebouwen.

Voorts sprak voorzitter Kees in ít Anker lovende woorden aan het adres van nestor Jan de Beij. Jarenlang heeft hij op accurate wijze het archief van onze kerkelijke gemeente beheerd. Hij ontving bloemen en een cadeaubon.  Het archief zal nu bijgehouden worden door Corrie Janse en Andries den Hollander.

 

 Na een tweede bakje koffie/thee nam Frank de Klerk, oud dorpsgenoot en als archivaris werkzaam bij de gemeenten Goes en Kapelle, ons mee in de geschiedenis van Hansweert.
Dit in het kader van ons nu ruim 100 jaar bestaande kerkgebouw. Hij deed dat op een dermate boeiende wijze doorspekt met beelden en de nodige humor dat we de tijd vergaten.

De voorzitter vroeg de spreker om vijf over half elf zo langzamerhand aan afronden te gaan denken. Een goed kwartier later werd deze mooie gemeenteavond afgesloten.     
                                                  
Andries den Hollander

 

 


Deze pagina is het laatst gewijzigd op 14 maart 2011