Op Goede Vrijdag is Els van Teijlingen in Goes gearriveerd en donderdag 19 mei a.s. vliegt ze al weer terug naar Oeganda. Maar de uitnodiging van de Kindernevendienst kon Els niet zomaar voorbij laten gaan.
Maandagmiddag was ze dan ook te gast met haar 2 aangenomen kinderen, in de consistorie te Schore waar ze de kinderen en de leiding van de Nevendienst, op de hoogte bracht van haar werk in Soropi, in het N.O. van Oeganda.

Het werk dat Els daar doet bestaat uit het leiden van een kindertehuis dat inmiddels bestaat uit twee huizen en twee scholen. Onder de vlag van de christelijke organisatie Jeugd met een Opdracht worden daar seropositieve kinderen opgevangen, die meestal door aids wees zijn geworden. Het streven is om de kinderen na behandeld te zijn, zoveel mogelijk naar hun eigen omgeving terug te laten keren. Bijvoorbeeld naar een oom of tante die erop toezien dat het kind op tijd en regelmatig aidsremmers neemt.

Els werkt het meeste in het huis waar de kinderen het eerst binnenkomen. We onderzoeken ze en zorgen dat ze voeding en medicijnen krijgen. We hebben zelfs al een kleine kliniek, sprak Els de bezoekers toe, waaronder ook Joke van den Ende en Leni Lepoeter van de diakonie.

   
 

 
     
 
     
     
 
     

 

  Op het bankje in de Tuin der Verzoening zit Els met links: Helen Akayo (5 jaar) en rechts: Sarah Akello (13 jaar).

Nadat het officiële gedeelte was afgesloten kregen Els en haar kinderen nog cadeautjes van de Schoorse kinderen. Allereerst een doosje met binnenin een hartje gemaakt van leisteen. Die leisteen is afkomstig van het oude dak van de Schoorse kerk.
En tot slot kregen ze nóg een verrassing, een keurig ingepakte doos aangeboden door Susan in ’t Anker.

Voor meer informatie over het werk van Els van Teijlingen: www.defigurant.nl
en
www.amecet-soroti.blogspot.com 
Deze laatste is in het engels.

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 16 mei 2011