Genieten van een vakantie . . .

Graag vragen we uw aandacht voor de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk(PSDV) een stichting vanwege de Protestantse kerk in Nederland. Het doel van de stichting is diaconale vakanties te organiseren, zonder daarbij winst te beogen. Jaarlijks genieten meer dan 2.500 gasten van een week vakantie via hetvakantiebureau.nl, de organisatie die zorg draagt voor de uitvoering van dit werk. De vakanties zijn op diverse locaties. In het F.D. Roosevelthuis in Doorn gaat het om vakanties voor (vitale) ouderen, vakanties met zorg, een vakantie voor gasten tot 65 jaar, een muziekweek en een creatieve week.

 

 

In De Werelt in Lunteren staan vakanties voor ouderen, vakanties met zorg, een vakantie voor gasten tot 65 jaar, een vakantie voor mantelzorgers met partner (tot 70 jaar) en twee weken voor (echt)paren met een thuiswonende dementerende partner op het programma. Vakanties voor ouderen, mensen met een visuele beperking en (echt)paren met een thuiswonende, dementerende partner vinden plaats in Dennenheul in Ermelo. Ook zijn er in 2010 drie vaarvakanties.

In Het Bosgoed in Lunteren en in De Imminkhoeve in Lemele zijn er vakanties voor ouderen en voor mensen die (veel) zorg nodig hebben.

De vakanties onderscheiden zich door de sfeer, de gastvrijheid, de gezelligheid en de wederzijdse verbondenheid tussen gast en vrijwilliger. Alle vakantieweken dragen een open, protestants-christelijk karakter. Dat is terug te vinden in de aanwezigheid van een pastor, tijdens iedere week. Daarnaast is er op zondag een viering in "eigen huis".

Er zijn een aantal mogelijkheden voor tegemoetkoming in de kosten wanneer de prijs een onoverkomelijk bezwaar is. De diaconie helpt u hier graag verder bij. Heeft u zelf belangstelling, of weet u mensen waar een dergelijke vakantie zeer welkom is, neemt u dan contact op met iemand van de diaconie. Voor meer informatie kunt u terecht op de site www.hetvakantiebureau.nl.

Namens de diaconie, Bruin Feijen

 


Deze pagina is het laatst gewijzigd op 1 maart 2010