Zondag 17 april 2016 was het dan zover:
Het Jubileum van de Cantorij. 40 jaar lang al heeft de cantorij het volgehouden. Cantrix Janny Dieleman, die al vanaf de oprichting erbij betrokken was, stond ook vandaag weer zoals al die jaren enthousiast voor de groep.
In 1976 is de cantorij opgericht door toenmalig predikant ds. J.R. Kok, die meer met het destijds nieuwe liedboek wilde gaan doen. Onder leiding van Janny Dieleman werd toen een cantorij opgezet, bestaande uit zo'n 20 leden.
Ook is er nog een jeugdcantorij geweest, die op hoogtijdagen, zoals voor Pasen of voor Kerstdag speciale liederen instudeerde.

In de afgelopen 40 jaar is er natuurlijk heel wat verloop geweest, o.a. door verhuizing, ziekte, etc., maar er zijn nog steeds leden van het eerste uur die trouw zijn blijven zingen. Het jongste lid is begin 60, maar wat te denken van het oudste lid: 93 jaar!
Naast Janny Dieleman moet ook zeker organiste Karin Nieuwenhuijzen genoemd worden, die al heel lang de begeleiding verzorgt.

De feestelijke en bijzonder druk bezochte dienst werd geleid door oud-predikante Mieke van der Vlugt, thans wonend in het Friese Delfstrahuizen.
Op de foto hiernaast ziet u Bram de Munck, medeoprichter van de cantorij samen met Janny Dieleman de gedachteniskaars aansteken.
De kinderen van de nevendienst feliciteerden de cantorij d.m.v. een felicitatielied en een door hen gemaakte kaart.
Na de dienst hield Andries den Hollander namens de kerkenraad een praatje en mocht hij alle leden als cadeau een fotoboek, gemaakt door Henk Mallekote, met foto's van de voorbije jaren overhandigen.

Daarna kwam Rinus Joosse met een verrassing voor Janny Dieleman, namelijk: een oorkonde van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk beheer voor 'het vervullen van de functie van cantrix gedurende Veertig Jaren' en daarbij 'het Draaginsigne in Goud', dat opgespeld werd door Cobi Coppoolse.
Tot slot bood de voorzitter van de cantorij Wim Verbeem namens de leden Janny een cadeaubon aan.

Na afloop konden de vele aanwezigen zich tegoed doen aan de hapjes en drankjes die na de dienst klaarstonden.

Al met al een heel geslaagde bijeenkomst. 

      
 
     


Hieronder
de oorkonde voor Janny Dieleman
 

     
 
     
 

Oudere foto's van de cantorij zijn hier te zien.


Deze pagina is het laatst gewijzigd op 17 april 2016