Vandaag 26 april 2015 werd er stilgestaan bij het 50-jarig huwelijk van Bram en Coby de Munck, dat overigens al op 19 maart heeft plaatsgevonden. Om deze mijlpaal te gedenken wilden Bram en Coby geen feest geven, omdat dit voor Bram veel te druk zou zijn, zodat besloten werd om een kerkdienst van dankbaarheid te houden in de kerk van Hansweert. Ko de Visser uit Schore ging voor in de dienst in een volle kerk en natuurlijk was de cantorij aanwezig.

Vroeger
50 jaar is een hele periode, vertelden Bram en Coby onlangs in hun mooie appartement aan het Kruse Veer. In 1965 zag alles er heel anders uit dan nu. Ook wij natuurlijk, haha. Voordat we trouwden zijn we eerst nog 4 jaar verloofd geweest. We zijn in de kerk in Yerseke getrouwd door ds. Reijenga. Coby woonde destijds in Yerseke en ik in Hansweert. Na ons huwelijk zijn we een tijdlang nog om en om in Hansweert en Yerseke naar de kerk gegaan. Onze dochter Jolanda is aan het eind van hetzelfde jaar geboren. Leonard een paar jaar later. Jolanda woont nu op Bali en Leonard in Kapelle, een heel eind uit elkaar dus.

Bram vertelde verder dat zijn werk in die tijd bij Rijkswaterstaat in Hansweert-Oost was, bij de werktuigkundige dienst. Coby werkte voor haar trouwen (zo ging dat toen nog) in de gezinsverzorging, in Dordrecht was ze hiervoor opgeleid. Die opleiding ging in die tijd uit van de kerken en in mijn geval, zo vertelde Coby, vanuit de kerk in Yerseke. Wel lag mijn werkterrein eigenlijk door heel Zeeland. We zijn, nadat we getrouwd waren, gaan wonen in Hansweert-Oost, zo heette dat toen nog, in de Julianastraat. Later is dat Rijnstraat geworden. Daar hebben we best lang gewoond tot in 1979. Toen de plannen voor verbreding van het Kanaal door Zuid-Beveland echt vorm gingen aannemen, zijn we verhuisd naar Kruiningen. We zijn daar in de Röntgenstraat terechtgekomen. Nou..., tot aan een jaar of 5 geleden en toen zijn we naar hier verhuisd, Ravestein 6, de nieuwe wijk, het Kruseveer genaamd, met uitzicht op de Westerschelde, waar we heel erg naar ons zin wonen.

Cantorij
Vanaf de oprichting is Bram al bij de cantorij betrokken geweest. Al bijna 40 jaar, zei Bram. Dat was onder leiding van ds. J.R. Kok, toenmalig predikant in Hansweert. Ik kan me nog herinneren dat hij zei: Het zou mooi zijn, als we eens een cantorij zouden hebben. Een cantorij, wat is dat? Tja, wat dat inhield kwam niet zo snel bij me op, lachte Bram. Maar samen met Janny Dieleman is er snel een grote groep ontstaan van wel 27 mensen. Dat heeft niet lang geduurd hoor, er kwamen toen ook wel mensen bij die dachten dat we ook andere liederen zongen. Dus die verdwenen ook weer heel snel.

 

Ook heb ik nog op het Zeeuws Mannenkoor uit Goes gezeten, zeker een jaar of vijf, maar het was op den duur niet meer te combineren. Oefenen voor de kerst en dat soort dingen, dat viel steeds gelijk. Wel is muziek altijd een grote passie van me geweest. Verder heb ik me nog voor de NCRV ingezet, om abonnees te werven, dan kwam je nog bij de mensen aan de deur.

Bezigheden, enz.
Coby heeft als hobby veel geturnd, jazz-ballet en dat soort dingen. Ook heb ik nog les daarin gegeven, vertelde ze. Nu, als Bram naar de fysio gaat, ga ik altijd mee en doe ik ook mee op die apparaten. Hier in onze buurt hebben we een groep Bewegen voor Ouderen, daar ben ik lid van en sport ik regelmatig mee. Tuinieren heb ik ook graag gedaan en bloemschikken en meer van dat soort dingen, dat hoeft hier nu niet meer.
Ook over Bram’s ziekte hadden we het nog kort. Het is eigenlijk begonnen, een jaar of 5 geleden, toen ik met de fiets van de dijk ben gereden en gevallen, daar weet ik heel weinig meer van. Er is daarna een pacemaker geplaatst en later, vorig jaar februari kwam dat opnieuw terug, ook weer met een valpartij, waarbij ik heel lelijk terecht ben gekomen met alle gevolgen van dien. Het gaat nu na vele revalidaties goed met me en voorzichtig aan probeer ik het oude leven weer op te pakken.
Daar zijn we heel erg dankbaar voor dat dit allemaal weer mogelijk is.

 

 
 
 
 

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 26 april 2015
Terug naar de startpagina