Zondag 9 december 2018 is in de druk bezochte dienst in de kerk van Hansweert, dhr. Erik Tramper in de bediening gesteld als pastor van onze gemeente.
Het thema van deze feestelijke dienst was 'Horen en ernaar handelen'.
Het orgel werd zoals gebruikelijk weer mooi bespeeld door Karin Nieuwenhuijzen.
Els Mallekote heette iedereen hartelijk welkom waarna Erik Tramper het overnam en aan Talitha vroeg de eerste twee adventskaarsen aan te steken.
Daarna werd de dienst vervolgd en na de overdenking werd Erik Tramper voorgesteld als de nieuwe pastoraal werker door de preses van de kerkenraad, dhr. J. Zwemer.

Ds. Rob Kamermans uit Goes ging na enkele persoonlijke woorden over tot de 'in bediening stelling' met het voorlezen en uitleg hierover.
Via gebed en handoplegging werd het ritueel voltooid. Hierna werd Erik Tramper na de vraag: 'Wilt u uw nieuwe pastor in uw midden ontvangen en hem hooghouden in zijn bediening', door de gemeente aanvaard met de woorden: 'Ja, dat willen wij van harte'.

Van de kinderen die in de kerk waren kreeg hij een doosje met schelpen en steentjes, hiermee wilden ze aangeven hun steentje te willen bijdragen.
Na de dienst kon iedereen de nieuwe pastor en zijn vrouw Ellen, die ook nauw betrokken is bij dit werk, feliciteren onder het genot van koffie, thee met wat lekkers.

Er kan teruggekeken worden op een mooie dienst.


 

 
 

 

 

   

 

 

 

 

 

   

 

   
 
     
     

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 9 december 2018