Bericht van de webmaster,

Na wat voorbereidingen is het er toch van gekomen:
De website van de PKN Gemeente Hansweert-Schore is on-line.

Al vele kerkgemeenten hebben er een, nu dus ook onze gemeente Hansweert-Schore. Het voordeel van een website is dat er actuele berichten op te lezen zijn. Zoals b.v. een gewijzigde predikbeurt, een nieuwe datum voor een gespreksgroep, dat kan allemaal op het laatste moment nog vermeld worden. Ik zal dan ook proberen die wijzigingen, als ik ze te horen krijg, zo snel mogelijk publiceren.
Tevens doe ik een beroep op u om, als u iets wilt melden of foto’s heeft gemaakt van een uitstapje of evenement wat op het kerkenwerk betrekking heeft, dat aan mij door te mailen. U kunt het e.v.t. ook op een cd-rom of usb-stick zetten en deze een keer aan mij afgeven. Ik zal dan zorgen dat uw bijdrage op de website wordt geplaatst.

Nog wat technische opmerkingen:
Omdat niet iedere computer hetzelfde is en als u vindt dat het beeld op uw pc er wat rommelig uitziet, of dat teksten door elkaar heen lopen, wil ik u vragen contact met mij op te nemen. Ik kan u dan wellicht wat richtlijnen geven voor een wat beter uitziend geheel.

Schermresolutie
Zo is o.a. de schermresolutie belangrijk.
Deze website is geoptimaliseerd voor een schermresolutie van 1024x768 pixels en hoger (1280x1024 pixels) maar kan ook bij een resolutie van 800x600 pixels goed bekeken worden. Bij een lagere resolutie levert het beeld grotere letters op, bij een hogere resolutie is het beeld wat kleiner maar scherper.

Met het controleren of instellen van de schermresolutie gaat u als volgt te werk:
Begin bij Start en ga naar Configuratiescherm en dan naar Beeldscherm en vandaar naar Eigenschappen beeldscherm (uitrol menu), kies nu het tabblad instellingen en daar kunt u de beeldschermresolutie instellen. Dat kunt u doen d.m.v het wijzertje te verschuiven met de muis en op de gewenste resolutie (1024x768 of 1280x1024 pixels) plaatsen. Als u dat doet en u drukt daarna op Toepassen wordt het beeldscherm even zwart om de verandering in te stellen, daarna kunt u op OK drukken.

Tekengrootte
Ook van belang is de Tekengrootte. Die is te vinden, als u het programma Internet Explorer gebruikt, onder de menuknop Beeld. Vervolgens gaat u in het uitrolmenu naar de optie Tekengrootte. In het ontstane submenu kunt u het beste kiezen voor Normaal of Kleiner.

Dit zijn wat praktische tips, die mogelijk de website een beter aanzien geven.

Ik hoop dat u veel plezier beleeft aan het surfen naar www.pknhansweert-schore.nlMaart 2009

Jaap Janse
E-mail: webmaster@pknhansweert-schore.nl

Tel. 0113-343754
 

 


Deze pagina is het laatst gewijzigd op 10 maart 2009