Zondag 3 juli 2011 hebben de kinderen van de nevendienst in de Schoorse kerk afscheid genomen van Willem in 't Anker. In deze bijzondere dienst 'voor kinderen en grote mensen', zoals er op de liturgie stond, was het thema 'Held zonder harnas' met als ondertitel 'De Overstap'.
De feestelijke dienst werd geleid door ds. Marijke Helderman-Janse de Jonge en met onze eigen organiste Karin Nieuwenhuijzen op het orgel.
 
Ds. Helderman sprak Willem toe: deze zomer ga je een aantal overstappen maken. Je wordt deze maand 13 jaar, je gaat aan het eind van de zomer naar de middelbare school en je bent voor het laatst aanwezig bij de kindernevendienst.
Maar..., zo zei de dominee verder: Je wordt tegelijkertijd als tiener
verwelkomd in de kerk, want de kerk is blij met jonge mensen.
Vervolgens keek Marijke nog even terug op het begin van die acht jaar. Dat was nog onder Hetty in 't Anker (foto rechts van de drie naast elkaar), Heleen Burger en Els Mallekote. Vroeger kregen de kinderen bij het afscheid van de Zondagsschool een diploma. De dominee had haar diploma van vroeger, meer dan 50 jaar oud, nog meegenomen en hield het voor iedereen zichtbaar omhoog.

Namens de kerk kreeg Willem een bijbel waaruit hij de schriftlezing voorlas.

Vervolgens werd er door de kinderen gecollecteerd o.a. voor het werk van Els van Teijlingen die 19 mei j.l. de kindernevendienst in Schore heeft bezocht.

Foto onder:
Ambtsdrager van dienst Bruin Feijen vraagt de kinderen naar het bezoek dat Els van Teijlingen aan Schore heeft gebracht.

Foto's daaronder:
Een aantal kiekjes tijdens het koffiedrinken na de dienst.

   
 
 

 

 
     
 
     
 

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 3 juli 2011