Zondag 30 juni 2013 waren de kinderen van de nevendienst weer allemaal bij elkaar voor een speciale dienst in de Schoorse kerk, namelijk de 'overstapdienst', waarbij Ko de Visser het orgel bespeelde.
In deze feestelijke dienst heeft na een periode van acht jaar Suzanja in 't Anker afscheid genomen van de Kindernevendienst.
Zij deed, zoals dat zo mooi heet vandaag Ďde overstapí.
Op de foto hierboven ziet u haar met de Bijbel die ze zojuist heeft gekregen, nadat ouderling van dienst Rinus Joosse in het Zeeuws een leuk afscheidswoord had gehouden.
Hij kent haar al vanaf dat ze gedoopt is, want toen was hij zelf jeugdouderling.
 
Op de foto de kinderen van de nevendienst die tijdens deze viering in de kerk bleven.

 

 
         
Op de foto hiernaast is een schikking te zien, die speciaal voor deze gelegenheid is gemaakt door MariŽt in 't Anker, de moeder van Suzanja.

De symboliek van de boog is een overstap van knop tot bloesem, zoals bij Suzanja van de Kindernevendienst naar de catechese voor jonge tieners.


 
 
         
Onderdeel van de dienst was een interview door Suzanja met gemeenteleden, waarin zij  o.a. vroeg: wie het langst in de kerkenraad zit en wie er iets kon vertellen over mensen die hier lang geleden asiel hebben gezocht.
Ook vroeg ze wie er wel eens met de Ilsenburg-groep mee geweest is en wie erin deze kerk gedoopt is.

Op de foto hiernaast geeft Ko de Visser antwoord op de vraag over de asielzoekers.


 
 
         
Ds. Marijke Helderman die vanmorgen de dienst leidde had samen met Suzanja het thema 'Hou vol', met 'DaniŽl in de Leeuwenkuil' als bijbelverhaal gekozen.
Op de liturgie hierboven afgebeeld ziet u de tekening van een leeuw, gemaakt door Manja Poley.

Marleen Verbeem (foto hieronder) doet de vertelling: 'Voor de leeuwen gegooid'.

 
              
Hieronder de groep waarvan Suzanja  afscheid heeft genomen.   Hierboven poseert ze met haar gekregen Bijbel. Suzanja is nu 12 jaar en heeft 8 jaar in de Kindernevendienst gezeten.

 
  Na afloop van de kerkdienst was er nog gelegenheid om koffie of thee te drinken. Het mooie weer op dat moment lokte iedereen naar de kerktuin waar een lekkernij voor de gemeenteleden klaarstond.

Zoals op het gebakje te lezen is hadden Frits en Marijke Helderman onlangs hun 25-jarig huwelijksjubileum gevierd, dit wilden zij op deze ludieke manier met de gemeenteleden delen.
 
 
     
 
     
 

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 30 juni 2013