Zondag 12 augustus 2012 waren de kinderen van de Nevendienst weer allemaal bij elkaar voor een speciale dienst. Tijdens de vakantieperiode was er een zomerrooster.
In deze feestelijke dienst heeft na een periode van acht jaar Romy Leendertse afscheid genomen van de Kindernevendienst. Zij deed, zoals dat zo mooi heet vandaag ‘de overstap’.

Ds. Marijke Helderman die de interactieve dienst leidde (‘interactief’ was het thema vanmorgen), stelde aan het begin Romy gerust, dat het geen sentimentele ‘Time To Say Goodbye-dienst’ zou worden. Het is wel een afscheid, maar tevens een nieuw begin, aldus de dominee. Je gaat door de ene deur weg, maar komt via de andere weer binnen.
Ouderling van dienst Rinus Joosse en Anita Jansen van de KND overhandigden de Jongerenbijbel aan Romy.
Rinus zei: ‘Ik herinner me nog iets van zo’n 12 jaar geleden, wat je zelf niet bewust hebt meegemaakt, maar je was er wel bij. Toen werd je namelijk gedoopt hier in deze kerk, ik was toen ook ouderling van dienst en nu sta ik hier weer. Is dat niet bijzonder?
Ik heb je zien opgroeien in onze gemeente. Als vierjarig meisje was je een beetje verlegen, nu ben je een tiener en kan je goed je mondje roeren. Je deed altijd mee als er iets te doen was. Bovendien heb je een mooi gedicht geschreven over vrijheid'.
Tot slot wenste Rinus alle goeds toe aan Romy en sprak de hoop uit haar in onze gemeente  nog vaak te ontmoeten. Daarna kreeg ze van Anita de bijbel overhandigd.

 
 
     

Als onderdeel van de interactieve dienst was een interview met enkele gemeenteleden gepland. Romy interviewde de kerkgangers door te vragen welke bijbelse figuur hen heeft geďnspireerd.
Ook werd een lied van Wim Bevelander via een cd-recorder ten gehore gebracht waarbij de gemeente het refrein kon meezingen.

Vervolgens werd nog even stil gestaan bij thema’s wat 'nieuw' en wat 'echt' is. Kortom allemaal heel ‘interactief’!
Het orgelspel was deze keer in handen van Ko de Visser en niet Karin Nieuwenhuijzen die abusievelijk vermeld werd op de liturgie.
Na de viering kon onder het genot van een kopje koffie, thee of frisdrank nog gezellig worden nagepraat.

 
     

 
     
 
     

 


Deze pagina is het laatst gewijzigd op 12 augustus 2012