Buitengebruikstelling kerkgebouw Hansweert

Zondag 29 september 2019 is in de kerk van Hansweert de laatste dienst gehouden i.v.m. het buitengebruikstellen van het kerkgebouw.

De voorgangers waren Andries den Hollander en pastor Erik Tramper. De muzikale begeleiding werd verzorgd door Ko de Visser.
Er waren voor deze bijzondere dienst verschillende oud-gemeenteleden (soms van ver) naar Hansweert gekomen.
Na de opening door Els Mallekote en enkele liederen te hebben gezongen gaf Andries den Hollander een terugblik op de geschiedenis van de 108-jarige kerk waarop altijd als opschrift heeft gestaan 'Soli deo gloria' wat betekent 'Alleen God de eer'. En waarin in al die jaren zo'n 5500 diensten zijn gehouden.
Meer daarover kunt u lezen via deze link naar het tabblad Historie.
Hierna werd de liturgie (voor deze speciale dienst mooi vormgegeven door Henk en Els Mallekote) vervolgd.

De aanwezige kinderen hadden goed hun best gedaan op een mooie kleurplaat.
Namens de kerkenraad hield Cobi Coppoolse een toespraak om enkele mensen te bedanken voor hun inzet, o.a. de twee toegevoegde kerkenraadsleden die de verkoop, enz. hebben begeleid.
Ds. W. Harleman was al vroeg uit Deventer vertrokken om aanwezig te zijn en sprak nog een bemoedigend woord voor de gemeente.
En speciaal uit Ilsenburg was Barbara Hofmann gekomen om een gedenkwoord van hun gemeente voor te lezen.

Aan het eind van de dienst werd de ceremonie gehouden voor de buitengebruikstelling van het kerkgebouw. Als eerste werd de paaskaars,   daarna de gebedsdobbelsteen door Esther, vervolgens de kanselbijbel, doopschaal, het liturgisch kleed en het avondmaalsgerei symbolisch de kerk uitgedragen. Waarna na de kerkenraad en de gemeenteleden volgden.

Het was een mooie, stemmige en voor sommigen een emotionele dienst.
 

 

 
 
 
 
 

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 29 september 2019