Zondag 9 juli 2017 waren de kinderen van de Nevendienst weer allemaal bij elkaar voor een speciale en feestelijke dienst. In een goed gevulde Schoorse kerk heeft Kaylee Bindervoet nl. afscheid genomen van de Kindernevendienst. Zij deed, zoals dat zo mooi heet vandaag ‘de overstap’.
Het thema van deze 'overstapdienst' was het Scheppingsverhaal, waarin het verhaal van Adam en Eva centraal stond en wat ze samen met de predikant ds. Marjan de Vries en de Kindernevendienst heeft voorbereid.

Op de foto's kunt u een impressie zien van deze morgen, waarin op de foto hiernaast Rinus Joosse als ouderling van dienst de vele aanwezigen welkom heette.
Ook is te zien dat Kaylee voor de laatste keer de kaars van de Kindernevendienst mag aansteken. Haar oma Leni Lepoeter en haar nichtje Romy Leendertse lazen samen de schriftlezing uit de kinderbijbel van Anne de Vries en dit werd vergezeld met beelden van de beamer, bediend door Kaylee.
Na de preek lazen de kinderen voor Kaylee een gedicht voor dat voorin de kinderbijbel staat.

Namens de kerkenraad gaf Rinus Joosse aan Kaylee een 'Bijbel in Gewone Taal voor jou' mee, waarbij hij zei dat afscheid soms pijnlijk is, maar dat er ongetwijfeld een nieuw leven voor je open gaat. Verder sprak hij de hoop uit haar in onze gemeente nog vaak te ontmoeten.
Na de viering kon onder het genot van een kopje koffie, thee of frisdrank nog gezellig worden nagepraat.

 

 
 
     
 
     

     
 
     


 


Deze pagina is het laatst gewijzigd op 9 juli 2017