Op Pinkstermorgen 20 mei 2018 heeft de gemeente Hansweert-Schore afscheid genomen van de cantorij.
In de mooi door Henk Mallekote uitgevoerde liturgie, die speciaal voor deze gelegenheid in kleur was, waren ten afscheid de volgende woorden te lezen:

Trouw en toewijding: het zijn begrippen die helemaal van toepassing zijn op de cantorij. 42 jaar lang heeft zij onder leiding van cantrix Janny Dieleman de taak vervuld die bij een cantorij hoort: dienstbaar zijn aan de liturgie en de lofzang gaande houden.
De eerste 30 jaar werd er wekelijks gezongen tijdens de erediensten in Hansweert, later om de twee weken in de PKN-gemeente Hansweert-Schore.
Aan dit tijdperk komt nu, door verschillende omstandigheden, een einde.
Met een weemoedig, maar dankbaar gevoel kijken we terug op de afgelopen jaren.


De dienst werd geleid door Ko de Visser die zijn overdenking had toegespitst op de lofzang die gaande gehouden moet worden, ook zonder de cantorij.
Er waren wat extra gasten aanwezig die na afloop onder het genot van een kopje koffie of thee nog gezellig konden napraten en oude herinneringen ophalen ťn tevens afscheid nemen van de cantorij.
Namens de kindernevendienst had MariŽt in 't Anker nog voor elk cantorijlid een kadootje dat door de kinderen gemaakt was.
Rinus Joosse sprak ook enkele woorden namens de kerkenraad en zei dat er helaas een eind gekomen is aan het zingen van de cantorij en dat dit in het vervolg node gemist zal worden.
Voor ieder cantorijlid was er een afscheidskaars met de volgende tekst:Op de foto hiernaast:
MariŽt in 't Anker reikt het kadootje uit aan Janny Dieleman dat door de kinderen van de nevendienst speciaal voor ieder cantorijlid is gemaakt.
Foto onder reikt Rinus Joosse de kaars uit namens de kerkenraad.

 

 
 
 
 
     
     
Op de foto hierboven: De cantorij in haar laatste samenstelling, 6 april 2018.
V.l.n.r. staand: Tineke den Hollander, Ria Oele, Cobi Coppoolse, Ina Merison, Wim Verbeem, Janny Dieleman, Rine Bout, Janny BonouvriŽ, Corrie Janse.
V.l.n.r. zittend: Janny Tyssen, Karin Nieuwenhuyzen, Bram de Munck, Coby de Munck.
     

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 20 mei 2018